skautský oddíl střediska Kopřivnice, Mořkov

Skautský tábor V Lesní Říši

10.09.2010 11:22

"Vejdi tajnou bránou do kouzelného světa a staň se zachránkyní Lesní Říše. Zažiješ tak velké desetidenní dobrodružství..."

Jedné tmavé noci prošlo bránou ze světa lidí do světa lesů 15 odvážných děvčat ze 7. a 8. skautského oddílu střediska Kopřivnice.  Krásné lesy Hostýnských vrchů se rázem změnily v kouzelné hvozdy, které střeží 7 Strážkyň a na které začal zvolna padat soumrak...

Zlé Stíny se snaží ukořistit mocný Amulet míru a Strážkyně na jeho ochranu samy nestačí. Proto si  přivolaly  na pomoc dcery lidských rodů. Pod dohledem Strážkyň se učily poznat přírodu Lesní Říše, naučily se její abecedu a jazyk, prošly labyrintem  i bažinou a některé dokonce onemocněly při epidemii. Ale ty zdravé včas našly lék a s pomocí Strážkyně je uzdravily. Odvážné dcery lidu překonávaly postupně všechny nástrahy a  všem Strážkyním donesly kouzelné předměty, které jim Stíny ukradly, aby sílu Strážkyň oslabily. Jednou už měla děvčata na mále, když se pokoušela projít územím Bažinných skřetů a Stínů, aby získala Světlo naděje. Ale díky jejich vytrvalosti bylo Světlo v Říši lesů opět zažehnuto.

Nadešel také čas k oddechu a připravování se na velkolepou Slavnost, kdy si obyvatelé Lesní Říše připomínali její slavnou minulost... Děvčata se pak dál potýkala s různými nástrahami a zapeklitými úkoly, až přišel čas na úkol závěrečný a nejtěžší  - získat se Srdce lesa Amulet míru a odnést si bájný poklad. 

V těžké zkoušce dovedností a znalostí, jako : azimutový běh, opravdová záchrana tonoucího nebo opravdová první pomoc a znalosti přírody však obstály a Amulet míru získaly, čímž porazily zlé Stíny a Lesní Říše byla zachráněna. Jako poděkování jim Strážkyně připravily opravdu obrovskou hostinu, pod kterou se stoly prohýbaly a na kterou snad nikdo nezapomene :)... V noci se v tichosti všichni rozloučili u lesního jezírka a na jeho vody byla vpuštěna světýlka, jako symbol naděje. Poté prošli zpět bránou do světa lidí...

Tři z dopisů dětí pro Lesní Říši:

" V Lesní Říši se mi moc líbilo, protože jsme si užili spoustu srandy, a taky jsme museli používat hlavu při plnění úkolů :) a celkově to byl nejlepčejší tábor, který strašně rychle utekl:( "

"Ahojky Lesní Říše jsi nejskvělejší říše na světě. Skvělé "honby" za amuletem krásné strážkyně :) lidi tady byli nej! Jsem ráda že jsem jela zachránit Lesní Říši :) S pozdravem ......"

"Ahoj Lesní Říše byla jsi úplně ze všech nejvíc super. Prostředí okolo, lidi tady, zvířátka tady byla taky pěkná. Já jsem teda úplně zklamaná že jedeme domů. Kadibudky super, hry, bojovky, učení po všem se mi bude stýskat a moc se těším na poslední oheň doufám že bude sranda."

 Odkaz na  ochutnávku  z připravovaného videa z tábora

Vyhledávání

 

ŘÍKAJÍ O SKAUTINGU...

 

 Na stránky určené pro vedení se dostanete po správném zadání hesla. :)

 

Heslo:

 

 

 

TOPlist

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode